Jednoduchý recept

Kaplická cmunda

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 709

Ingredience

1250 g Brambory
1 kávová lžička Majoránka
1 dl Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
400 g Vepřový bok uzený
1 l Voda pitná
400 g Zelí kysané
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 327kJ
14% Sacharidy 49 g
43% Tuky 32 g
55% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Kaplická cmunda postup přípravy receptu:

1

Uvaříme doměkka uzený bůček a nakrájíme pak na menší plátky.

2

Najemno nastrouháme oškrábané brambory a necháme chvíli stát. Vymačkáme a slijeme vodu z brambor, osolíme, opepříme, přidáme vejce, mléko, utřený česnek se solí, majoránku, prosátou mouku a vše dobře promícháme.

3

Upečeme bramboráky na pánvi na sádle. Každý naplníme již upraveným zelím a navrch položíme plátek vařeného uzeného bůčku. V půli přehneme, jako omeletu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept