Kaplická cmunda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaplická cmunda
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 709 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1250 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 dl | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřový bok uzený |
1 l | Voda pitná |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 76,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 114,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaplická cmunda postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme doměkka uzený bůček a nakrájíme pak na menší plátky. |
2 | Najemno nastrouháme oškrábané brambory a necháme chvíli stát. Vymačkáme a slijeme vodu z brambor, osolíme, opepříme, přidáme vejce, mléko, utřený česnek se solí, majoránku, prosátou mouku a vše dobře promícháme. |
3 | Upečeme bramboráky na pánvi na sádle. Každý naplníme již upraveným zelím a navrch položíme plátek vařeného uzeného bůčku. V půli přehneme, jako omeletu. |