Lívance z podmáslí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance z podmáslí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 7094 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 l | Mléko - podmáslí |
300 g | Mouka polohrubá |
50 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 74,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej stolní, Soda jedlá, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko - podmáslí, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance z podmáslí postup přípravy receptu:
1 | Do mouky rozmícháme jedlou sodu, sůl a cukr, přilijeme podmáslí a bílky a dobře promícháme. |
2 | Lívance pečeme na oleji z obou stran dozlatova. |
Poznámka
Podáváme potřené rozvařenými borůvkami a s nízkotučným mlékem. Borůvky rozvaříme s cukrem a lžící rostlinného oleje.