Jednoduchý recept

Karlovarská vejce v kelímku

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Karlovarská vejce v kelímku 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 7096
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

250 g Chřest bílý
40 g Máslo čerstvé
5,5 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 842kJ
3% Sacharidy 9 g
48% Tuky 36 g
18% Sodík 357 mg
36% Bílkoviny 20 g
Karlovarská vejce v kelímku

Karlovarská vejce v kelímku postup přípravy receptu:

1

Porcelánové kokotky (mističky) vymastíme máslem, zalijeme smetanou a vložíme hlavičky předem uvařeného chřestu. Osolíme a přidáme vyklepnutá vejce.

2

Vaříme v páře, až se srazí bílek a žloutek bude vláčný.

3

Podáváme v kokotkách.

Poznámka

Z chřestu použijeme jen hlavičky.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept