Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept
3 2 Kulajda 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 71
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

280 g Brambory
2 l Hovězí vývar základní
1,3 g Kmín celý
33 g Kopr sterilovaný
67 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 ml Ocet kvasný lihový
130 ml Smetana 12% (konzumní)
13 g Sůl
67 g Tuk
400 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 847kJ
3% Sacharidy 11 g
17% Tuky 12 g
60% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g
Kulajda
  • Kulajda
  • 1
  • Kulajda
  • 2
  • Vložit obrázek

Kulajda postup přípravy receptu:

1

Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně půl hodiny.

2

Přidáme opláchnuté a na malé kostičky nakrájené brambory, kmín a vaříme téměř doměkka.

3

Potom do polévky přilijeme smetanu, přidáme jemně nakrájený kopr, sůl, ocet a krátce povaříme.

4

Zastřené horké vejce vkládáme do polévky při podávání.

Poznámka

Vejce slepičí: (10ks) Kopr sterilovaný: bez nálevu

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Kulajda
Vynikajici recept na kulajdu. Jako malæ si pamatuji, jak mi ji babička vařila pokaždé, když jsem u ní byla. Mohu říci, že tento recept mě ji díky chuti připomněl. I já budu svým dětem vařit tento recept, protože jim moc chutnal.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept