Třešňová omáčka ke zvěřině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešňová omáčka ke zvěřině
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 710 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
1 ks | Skořice celá |
250 g | Třešně sušené |
1 dl | Víno červené |
0,5 l | Voda pitná |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 60,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 24,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Skořice celá, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Třešně sušené, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třešňová omáčka ke zvěřině postup přípravy receptu:
1 | Utlučeme v hmoždíři usušené třešně. Dáme povařit v půllitru vody s kouskem skořice a polovinou žemle (pouze vnitřek bez kůrky). |
2 | Po změknutí přidáme víno, cukr, můžeme i trochu koňaku. |
3 | Omáčku podáváme k pečené zvěřině. |