Omeleta s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s tvarohem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7105 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Máslo čerstvé |
0,2 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tvaroh jemný |
12 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 801,0mg |
Draslík | 233,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh protřeme sítem, smícháme s vejci a osolíme. |
2 | Vždy část těsta vlijeme na horkou pánev a zprudka smažíme. Pánví přitom lehce potřásáme. Když hmota ztuhne, přehneme okraje omelety z obou stran ke středu. Když je spodní strana usmažená, omeletu přendáme na nahřátou mísu přeložením dospodu. |
3 | Pokrm polijeme máslem a ihned podáváme. |