Studená křenová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená křenová omáčka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 7109 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
42% Kalorie 831 kcal
Kilojoule 3 475kJ
4% Sacharidy 16 g
113% Tuky 84 g
12% Sodík 243 mg
11% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 275,0mg |
Draslík | 174,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená křenová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Nastrouhaný křen pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Zlehka jej vmícháme do ušlehané smetany. |
2 | Křenovou omáčku podáváme dobře vychlazenou. |