Chlebová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová omáčka
Chlebová omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7114 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 ks | Hřebíček |
30 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
55 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 15,3mg |
Draslík | 56,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, napíchneme do ni hřebíčky a vaříme ji v mléce asi 10 minut. |
2 | Cibuli vyjmeme a do vařícího mléka za stálého míchání přidáme strouhanku, máslo, sůl a pepř. Vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. |
3 | Omáčku podáváme k drůbeži, k bažantům a koroptvím. |
Poznámka
Použijeme strouhanku připravenou z chleba bez kůrky.