Omeleta se špenátem, olivami a fetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta se špenátem, olivami a fetou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7116 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
3 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
225 g | Rajčata |
100 g | Rajčata sušená sterilovaná |
250 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Feta |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 494,8mg |
Draslík | 979,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,6mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Oregano sušené, Paprika červená, Rajčata, Rajčata sušená sterilovaná, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta se špenátem, olivami a fetou postup přípravy receptu:
1 | V míse rozšleháme vejce s nasekaným oreganem, ochutíme solí a pepřem. |
2 | V hlubší pánvi na oleji krátce podusíme oloupaná a nakrájená rajčata, nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme špenát a dusíme dokud nezměkne. Poté odstavíme, přidáme olivy, rozdrobený sýr a polosušená rajčata. Pánev vrátíme na plotýnku, přilijeme vejce a při nízké teplotě smažíme 10-15min. Téměř hotovou omeletu dopečeme cca 5min dozlatova pod rozehřátým grilem. |
3 | Papiky opékáme pod rozpáleným grilem, dokud slupka nezhnědne. Necháme vychladnout, oloupeme a ručním mixérem rozšleháme na pyré. |
4 | Omeletu podáváme zalitou rozmixovanými paprikami. |