Omáčka z kaparů a sardelek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z kaparů a sardelek
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7117 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
20 g | Kapary sterilované |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
100 g | Sardelová pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 517kJ
0% Sacharidy 1 g
49% Tuky 37 g
30% Sodík 593 mg
12% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 978,0mg |
---|---|
Cholesterol | 7,3mg |
Draslík | 8,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapary sterilované, Olej stolní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z kaparů a sardelek postup přípravy receptu:
1 | Z kaparů v nálevu vymačkáme ocet. Na rozehřátý olej na pánvi vložíme nasekané kapary, sardelovou pastu a směs prohřejeme. |
2 | Omáčkou přeléváme bifteky. |