Kuskus po česku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuskus po česku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 7120 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kávová lžička | Adžika |
2 ks | Cibule |
300 g | Hlíva ústřičná |
250 g | Kuskus |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 7,8mg |
Draslík | 349,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 74,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuskus, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Adžika, Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuskus po česku postup přípravy receptu:
1 | Kuskus uvaříme dle návodu. (Místo vody můžeme pro zvýraznění chuti použít slepičí bujón.) |
2 | Na oleji si orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno a papriky nakrájené na proužky. |
3 | Hlívu nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji s máslem, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. |
4 | Poté smícháme zeleninový základ, hlívu, přidáme adžiku a kuskus, promícháme, dochutíme solí a podáváme. |