Jednoduchý recept

Kuskus po česku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 7120
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 kávová lžička Adžika
2 ks Cibule
300 g Hlíva ústřičná
250 g Kuskus
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej stolní
3 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Sůl
300 ml Voda pitná
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 600kJ
18% Sacharidy 64 g
11% Tuky 8 g
15% Sodík 306 mg
21% Bílkoviny 12 g

Kuskus po česku postup přípravy receptu:

1

Kuskus uvaříme dle návodu. (Místo vody můžeme pro zvýraznění chuti použít slepičí bujón.)

2

Na oleji si orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno a papriky nakrájené na proužky.

3

Hlívu nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji s máslem, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

4

Poté smícháme zeleninový základ, hlívu, přidáme adžiku a kuskus, promícháme, dochutíme solí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept