Bylinková omeleta s chřestem a ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková omeleta s chřestem a ricottou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7121 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
455 g | Chřest bílý |
1 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
50 g | Sýr Ricotta |
12 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 774,9mg |
Draslík | 625,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,1mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest bílý, Citrony, Pažitka, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková omeleta s chřestem a ricottou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve opečeme na rozpáleném grilu doměkka chřest. Během grilování jednou otočíme a poté jej uchováme teplý. |
2 | Mezitím smícháme vejce, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a dochutíme solí a pepřem. Na pánvi zpěníme máslo a vlijeme část vaječné směsi. Pečeme 1-2min, poté téměř hotovou omeletu přeneseme na gril a ještě 3-4min dopečeme. Stejně postupujeme se zbytkem směsi. |
3 | Na každou omeletu poklademe chřest a ricottu, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou, dozdobíme kousky parmazánu, čerstvou pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Jako směs bylinek použijeme bazalku, petrželku a pažitku.