Recept

Bylinková omeleta s chřestem a ricottou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7121
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

4 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
2 stroužek Česnek
455 g Chřest bílý
1 ks Citrony
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
50 g Sýr Ricotta
12 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 124kJ
3% Sacharidy 12 g
52% Tuky 39 g
26% Sodík 519 mg
57% Bílkoviny 32 g

Bylinková omeleta s chřestem a ricottou postup přípravy receptu:

1

Nejprve opečeme na rozpáleném grilu doměkka chřest. Během grilování jednou otočíme a poté jej uchováme teplý.

2

Mezitím smícháme vejce, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a dochutíme solí a pepřem. Na pánvi zpěníme máslo a vlijeme část vaječné směsi. Pečeme 1-2min, poté téměř hotovou omeletu přeneseme na gril a ještě 3-4min dopečeme. Stejně postupujeme se zbytkem směsi.

3

Na každou omeletu poklademe chřest a ricottu, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou, dozdobíme kousky parmazánu, čerstvou pažitkou a podáváme.

Poznámka

Jako směs bylinek použijeme bazalku, petrželku a pažitku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept