Omáčka Soubise - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka Soubise
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7124 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 4,0mg |
Draslík | 116,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka Soubise postup přípravy receptu:
1 | Na másle doměkka podusíme nakrájenou cibuli. Podlijeme mlékem, osolíme a přidáme jemně nakrájené žampiony (nebo hříbky) podušené na másle. |
2 | Omáčku zahustíme lžičkou škrobové moučky smíchané se 2 lžícemi vody. Krátce povaříme. |