Tykvová polévka s cizrnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykvová polévka s cizrnou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7138 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Cizrna |
2 l | Hovězí vývar základní |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
500 g | Tykev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 265,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cizrna, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Koriandr čerstvý, Sůl, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tykvová polévka s cizrnou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na oleji osmahneme nakrájené cibule s mrkví. Přidáme česnek a kmín a 2 minuty smažíme. Přilijeme vývar a tykev přivedeme k varu, vaříme na menší teplotě 10 minut. |
2 | Vsypeme cizrnu a vaříme, dokud nezměkne tykev. Přidáme koriandr, sůl, pepř a prohřejeme. |
3 | Před podáváním ochutíme citronovou šťávu. |
Poznámka
cizrnu namočíme přes noc do vody