Pomazánka z husích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z husích jater
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7139 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
1 ks | Játra husí |
100 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 813,8mg |
Draslík | 390,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra husí, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z husích jater postup přípravy receptu:
1 | Játra omyjeme a namočíme na 2-3 hodiny do mléka. |
2 | Osmahneme na rozpáleném sádle, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a dusíme doměkka. Necháme vychladnout. |
3 | Vše umeleme i s vejci uvařenými natvrdo, přidáme hořčici, pepř a sůl a utřeme do krému. |