Pomazánka z husích jater na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z husích jater na víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7145 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
3 ks | Hřebíček |
250 g | Játra husí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 643,8mg |
Draslík | 439,7mg |
Vláknina | 592,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Játra husí, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z husích jater na víně postup přípravy receptu:
1 | Játra omyjeme, osušíme, opepříme a vložíme do vína. Přidáme hřebíček a zvolna dusíme asi půl hodiny. |
2 | Studená játra prolisujeme přes síto. |
3 | Necháme přes noc v chladu uležet a podáváme. |
Poznámka
Pomazánka se nehodí k delšímu skladování.