Recept

Francouzská zeleninová polévka s pestem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 7146
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

15 g Bazalka
6 ks Brambory
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
500 g Cuketa
500 g Fazole bílé
500 g Fazolové lusky zelené
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
60 g Těstoviny Farfalle
3,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 011kJ
33% Sacharidy 120 g
14% Tuky 10 g
34% Sodík 676 mg
77% Bílkoviny 43 g

Francouzská zeleninová polévka s pestem postup přípravy receptu:

1

Přes noc namočíme fazole v hrnci, vodu slijeme a zalijeme fazole znovu vodou, aby byly ponořené.

2

Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 15 minut, do změknutí a poté slijeme.

3

Na kousky nakrájíme zelené fazolky a povaříme 5 minut.

4

Nakrájíme cibuli, tykev a cuketu nakrájíme na plátky 5mm silné. Na kostičky nakrájíme oloupané brambory. Rozpustíme v hrnci máslo, přidáme zeleninu a osmahneme fazole.

5

Zalijeme studenou vodou a osolíme.

6

Vaříme pod pokličkou hodinu. Přidáme farfalle a 15 minut povaříme.

7

Připravíme pesto, rozmixujeme bazalku a česnek.

8

Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky. Do bazalky s česnekem vmícháme rajčata, rajčatový protlak a strouhaný sýr a za stálého míchání přiléváme olej.

9

Do každé porce polévky přidáme lžíci pesta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept