Polévka minestrone s pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka minestrone s pestem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7157 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
15 g | Bazalka |
2 ks | Celer řapíkatý |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
450 g | Fazole červené sterilované |
1 ks | Kedlubna |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
3 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Sýr Parmezán |
125 g | Těstoviny konzumní |
500 ml | Víno bílé |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 355,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Cuketa, Fazole červené sterilované, Kedlubna, Kurkuma, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny konzumní, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka minestrone s pestem postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce dáme vývar, rajčata, víno, cibuli, mrkev, kedlubnu, celer a papriku. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme na mírném ohni, dokud není zelenina měkká. |
2 | Přidáme ostatní suroviny a povaříme 40 minut. Občas zamícháme a vaříme do změknutí. |
3 | V kuchyňském robotu smícháme bazalku, česnek a parmazán. Přiléváme olej, až vznikne pasta. |
4 | Osolíme, opepříme a podáváme polévku ve velkých miskách. |
5 | Do každé misky přidáme lžíci pesta. |
Poznámka
veškerou zeleninu pokrájíme na kousky