Bouillabaisse s mořskými plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bouillabaisse s mořskými plody
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7162 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli omáčka |
1 kg | Filé rybí |
250 g | Hřebenatka |
500 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
750 g | Škeble čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
2 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 962,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 44,7mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Hřebenatka, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Škeble čerstvé, Sůl, Tymián sušený, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bouillabaisse s mořskými plody postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme olej v hrnci. Přidáme česnek a pórek a 5 minut smažíme. |
2 | Přidáme rybí vývar, rajčata, papriku, tymián, čili a rajčatový protlak. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a 10 minut vaříme. Potom přidáme ryby, krevety a škeble a vaříme pod pokličkou, dokud ryba nezbělá a škeble se neotevřou. |
3 | Nakonec vsypeme do polévky hřebenatky a vaříme společně s ostatními surovinami 3 minuty. Osolíme a opepříme. |
4 | Do talířů vložíme několik kousků ryb a korýšů, přelijeme horkým vývarem a ozdobíme petrželkou a pažitkou. |