Recept

Bouillabaisse s mořskými plody

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 7162
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli omáčka
1 kg Filé rybí
250 g Hřebenatka
500 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Olej stolní
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
2 ks Pórek
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
750 g Škeble čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
2 l Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 104kJ
8% Sacharidy 30 g
10% Tuky 7 g
75% Sodík 2 g
216% Bílkoviny 122 g

Bouillabaisse s mořskými plody postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme olej v hrnci. Přidáme česnek a pórek a 5 minut smažíme.

2

Přidáme rybí vývar, rajčata, papriku, tymián, čili a rajčatový protlak. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a 10 minut vaříme. Potom přidáme ryby, krevety a škeble a vaříme pod pokličkou, dokud ryba nezbělá a škeble se neotevřou.

3

Nakonec vsypeme do polévky hřebenatky a vaříme společně s ostatními surovinami 3 minuty. Osolíme a opepříme.

4

Do talířů vložíme několik kousků ryb a korýšů, přelijeme horkým vývarem a ozdobíme petrželkou a pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept