Špagety s tuňákem a řeřichou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s tuňákem a řeřichou
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7164 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
115 g | Olivy černé |
1 ks | Řeřicha |
500 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Tuňák obecný |
2 l | Voda pitná |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 47,5mg |
Draslík | 731,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Citronová kůra, Citronová šťáva, Řeřicha, Špagety, Makarony, Sůl, Tuňák obecný, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s tuňákem a řeřichou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, necháme okapat a nasypeme do mísy. |
2 | Přidáme tuňáka, stonky a listy řeřichy, olivy, najemno nastrouhanou citronovou kůru, nastrouhaný zázvor, ocet, olej a citronovou šťávu. Ochutíme a ihned podáváme. |