Recept

Garnáti s medem a chilli

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7167

Ingredience

1 hrst Bambusové výhonky
1 špetka Chilli koření mleté
455 g Garnát obecný
1 kávová lžička Hořčice v prášku
100 g Med včelí
3 polévková lžíce Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 398kJ
9% Sacharidy 31 g
5% Tuky 4 g
47% Sodík 933 mg
76% Bílkoviny 43 g

Garnáti s medem a chilli postup přípravy receptu:

1

Marinádu smícháme z vína, medu, chilli a hořčičného prášku.

2

Garnáty očistíme, vyloupeme, ocasy ponecháme. Vložíme do hluboké mísy, zalijeme marinádou a necháme cca 1hodinu odležet v lednici. Poté je rozložíme na plátky bambusu.

3

Rozpálíme gril na střední teplotu. Grilovací plochu vyložíme pečicím papírem a poklademe na něj garnáty. Grilujeme po obou stranách 4-5min a mezitím potíráme zbylou marinádou. Hotové garnáty přemístíme na talíř, odstraníme bambus a ihned podáváme.

Poznámka

Příprava 10min + 1hodina marinování

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept