Garnáti s medem a chilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Garnáti s medem a chilli
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7167 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 hrst | Bambusové výhonky |
1 špetka | Chilli koření mleté |
455 g | Garnát obecný |
1 kávová lžička | Hořčice v prášku |
100 g | Med včelí |
3 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 312,4mg |
Draslík | 439,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Chilli koření mleté, Med včelí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Hořčice v prášku mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Garnáti s medem a chilli postup přípravy receptu:
1 | Marinádu smícháme z vína, medu, chilli a hořčičného prášku. |
2 | Garnáty očistíme, vyloupeme, ocasy ponecháme. Vložíme do hluboké mísy, zalijeme marinádou a necháme cca 1hodinu odležet v lednici. Poté je rozložíme na plátky bambusu. |
3 | Rozpálíme gril na střední teplotu. Grilovací plochu vyložíme pečicím papírem a poklademe na něj garnáty. Grilujeme po obou stranách 4-5min a mezitím potíráme zbylou marinádou. Hotové garnáty přemístíme na talíř, odstraníme bambus a ihned podáváme. |
Poznámka
Příprava 10min + 1hodina marinování