Recept

Salát César s křupavým prosciuttem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7168
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

8 ks Ančovičky konzervované
1 stroužek Česnek
2 krajíc Chléb konzumní
3 polévková lžíce Majonéza
1 kávová lžička Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Prosciutto sušené
2 ks Salát římský
60 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 697 kcal
Kilojoule 2 918kJ
9% Sacharidy 31 g
64% Tuky 48 g
181% Sodík 4 g
68% Bílkoviny 38 g

Salát César s křupavým prosciuttem postup přípravy receptu:

1

Chleba nakrájíme na kostičky, rozložíme na plech a pečeme 10-12min dokřupava v troubě předehřáté na 200C. Průběžně obracíme.

2

Gril rozpálíme na vysokou teplotu, plátky prosciutta ogrilujeme dokřupava cca 1min a necháme krátce vychladnout.

3

Do salátové mísy vložíme listy salátu, chlebové krutony a nastrouhaný parmazán.

4

Na dresink smícháme nakrájené scezené ančovičky, olej, majonézu, prolisovaný česnek, ocet, worcesterskou omáčku a pepř a ušleháme na jemnou konzistenci.

5

Nalijeme na salát a důkladně promícháme. Dozdobíme křupavým prosciuttem a podáváme.

Poznámka

Salát můžeme dozdobit ještě parmazánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept