Salát César s křupavým prosciuttem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát César s křupavým prosciuttem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7168 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
8 ks | Ančovičky konzervované |
1 stroužek | Česnek |
2 krajíc | Chléb konzumní |
3 polévková lžíce | Majonéza |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Prosciutto sušené |
2 ks | Salát římský |
60 g | Sýr Parmezán |
0,5 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 86,7mg |
Draslík | 761,3mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Majonéza, Ocet vinný, Salát římský, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát César s křupavým prosciuttem postup přípravy receptu:
1 | Chleba nakrájíme na kostičky, rozložíme na plech a pečeme 10-12min dokřupava v troubě předehřáté na 200C. Průběžně obracíme. |
2 | Gril rozpálíme na vysokou teplotu, plátky prosciutta ogrilujeme dokřupava cca 1min a necháme krátce vychladnout. |
3 | Do salátové mísy vložíme listy salátu, chlebové krutony a nastrouhaný parmazán. |
4 | Na dresink smícháme nakrájené scezené ančovičky, olej, majonézu, prolisovaný česnek, ocet, worcesterskou omáčku a pepř a ušleháme na jemnou konzistenci. |
5 | Nalijeme na salát a důkladně promícháme. Dozdobíme křupavým prosciuttem a podáváme. |
Poznámka
Salát můžeme dozdobit ještě parmazánem.