Francouzský zeleninový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský zeleninový salát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7169 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Citrony |
76,5 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
65 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
0,5 ks | Květák |
1375 g | Majolka |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 687,5mg |
Draslík | 573,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citrony, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Květák, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majolka, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzský zeleninový salát postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu uvaříme v malém množství okyselené a osolené vody a nakrájíme na malé kostičky. |
2 | Přidáme hrášek a fazolky nakrájené na proužky. Vše promícháme s majolkou ochucenou citronovou šťávou. |
3 | Salát necháme několik hodin uležet v chladu. |