Salát ze žampionů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze žampionů
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7171 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
250 g | Majolka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
0,3 kg | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 131,0mg |
Draslík | 236,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majolka, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze žampionů postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a dusíme je na másle na mírném ohni, až se odpaří všechna voda - houby nesmějí zrůžovět. Opepříme je a necháme vychladnout. |
2 | Žampiony smícháme s majolkou ochucenou citronovou šťávou. |
3 | Podáváme na listech hlávkového salátu. |