Dušené jehněčí kolínko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené jehněčí kolínko
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7175 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kg | Jehněčí koleno |
1 špetka | Majoránka |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
350 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 614,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí koleno, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené jehněčí kolínko postup přípravy receptu:
1 | Z masa nejprve odstraníme přebytečný tuk a ochutíme ho solí, pepřem, tymiánem, majoránkou a česnekem. Na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme, větší část vypečeného tuku z pánve odstraníme. Poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka. Občas přilijeme vývar. |
2 | Omáčku dochutíme solí a pepřem, odstavíme, zašleháme máslo a ihned podáváme. |
3 | Jako příloha jsou vhodné např. šťouchané brambory nebo kuskus. |