Kyselé zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kyselé zelí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7177 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
10 g | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
0,1 l | Zakysaná smetana |
0,5 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 36,2mg |
Draslík | 365,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 193,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kyselé zelí postup přípravy receptu:
1 | Zelí nakrouháme a vaříme se slaninou doměkka a podle chuti je přisolíme. |
2 | Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku, papriku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji šťávou ze zelí a přidáme k zelí. |
3 | Do uvařeného zelí nakonec přilijeme kyselou smetanu a přidáme nasekaný kopr. |