Chřestová polévka s kraby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestová polévka s kraby
Chřestová polévka s kraby
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7178 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Chřest bílý |
200 g | Krabí maso mražené |
1 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 773,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Omáčka rybí, Pažitka, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krabí maso mražené, Mouka kukuřičná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestová polévka s kraby postup přípravy receptu:
1 | Chřest omyjeme, přepůlíme, vložíme do vroucího vývaru, povaříme cca 5min a vyjmeme. |
2 | Z krabů odstraníme střívko, omyjeme je a osušíme. Oloupanou šalotku nasekáme najemno. |
3 | Ve woku rozpálíme olej a šalotku cca 2min orestujeme. Přidáme chřest a kraby. Zalijeme vývarem a vaříme cca 3min. Poté wok odstavíme a vmícháme kukuřičnou mouku dohladka rozmíchanou s vodou. Vrátíme zpět na sporák a vaříme do mírného zhoustnutí. Přidáme rybí omáčku, ochutíme solí a pepřem. Do polévky vlijeme rozšlehané vejce a důkladně rozmícháme. |
4 | Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme. |