Kysané zelí s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kysané zelí s jablky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7179 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
3 ks | Jablka |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
0,8 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 711kJ
10% Sacharidy 36 g
5% Tuky 3 g
4% Sodík 79 mg
6% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 2,9mg |
Draslík | 648,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Jablka, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Kysané zelí s jablky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na sádle. |
2 | Přidáme zelí i se šťávou, oloupaná jablka zbavená jádřinců a nakrájená na plátky, osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme nastrouhanou syrovou bramboru, rozmícháme a necháme povařit. Do zelí můžeme přidat špetku cukru, jsou-li jablka málo sladká. |