Lín na slezský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lín na slezský způsob
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 718 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Lín |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 dl | Víno bílé |
120 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 194,1mg |
Draslík | 148,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lín na slezský způsob postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme cibuli, kořenovou zeleninu na nudličky a dáme do hlubší pánve. Vložíme porce ryby, přidáme bobkový list a menší svazek petržele. |
2 | Rybu zalijeme bílým vínem, aby byla celá ponořená a necháme ji na prudším ohni vařit asi 10 minut. |
3 | Připravíme jíšku a vmícháme ji do základu. Odstavíme. |
4 | Hotovou rybu dáme na mísu. |
5 | Z vývaru vyndáme svazeček petrželky a vývar necháme zavařit. Vmícháme žloutky a zjemníme citronovou šťávou. |
6 | Jednotlivé porce posypeme přiměřeně nakrájenou petrželkou a přelijeme omáčkou. Můžeme podávat. |