Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 718
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Lín
30 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Petržel - nať
2 ks Vaječný žloutek slepičí
5 dl Víno bílé
120 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 540kJ
4% Sacharidy 14 g
15% Tuky 11 g
1% Sodík 15 mg
54% Bílkoviny 30 g

Lín na slezský způsob postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme cibuli, kořenovou zeleninu na nudličky a dáme do hlubší pánve. Vložíme porce ryby, přidáme bobkový list a menší svazek petržele.

2

Rybu zalijeme bílým vínem, aby byla celá ponořená a necháme ji na prudším ohni vařit asi 10 minut.

3

Připravíme jíšku a vmícháme ji do základu. Odstavíme.

4

Hotovou rybu dáme na mísu.

5

Z vývaru vyndáme svazeček petrželky a vývar necháme zavařit. Vmícháme žloutky a zjemníme citronovou šťávou.

6

Jednotlivé porce posypeme přiměřeně nakrájenou petrželkou a přelijeme omáčkou. Můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept