Dušené bílé zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené bílé zelí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7181 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
10 g | Petržel - nať |
40 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 9,7mg |
Draslík | 58,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené bílé zelí postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na sádle. |
2 | Potom přidáme nasekanou petrželku, omyté a nakrájené zelí, sůl a dusíme asi 1 hodinu. |
3 | Do podušeného zelí přidáme cukr a ocet. Zaprášíme moukou, osmahneme ji, pokrm mírně podlijeme a krátce dodusíme. |