Houby šítaké opékané s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houby šítaké opékané s cibulí
Houby šítaké opékané s cibulí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7184 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
4 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
600 g | Shiitake houby |
4 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 484,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej sezamový, Omáčka ústřicová, Sezam - semena, Shiitake houby, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Houby šítaké opékané s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Houby nejprve otřeme vlhkou papírovou utěrkou a spodní konce dříků odkrojíme. Lahůdkovou cibuli omyjeme, necháme okapat, očistíme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a houby na něm zprudka orestujeme až změknou. Přidáme cibuli a mírně ji opečeme. Posypeme sezamovými semeny a zlehka je opražíme. |
3 | Nakonec vmícháme ústřicovou omáčku, přilijeme rýžové víno a zahříváme, dokud se tekutina neodpaří. Poté ihned podáváme. |