Špenát s Parmazánem a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenát s Parmazánem a vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7189 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kg | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 156,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,3mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenát s Parmazánem a vejci postup přípravy receptu:
1 | Omytý špenát uvaříme v malém množství vody. Potom jej krátce přelijeme studenou vodou, vymačkáme a usekáme. |
2 | Připravený špenát podusíme na másle, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Odstavíme z ohně a přimícháme ušlehaná vejce a nastrouhaný sýr. Zakryjeme a necháme chvilku na teple. |
3 | Špenát přendáme na mísu a obložíme smaženými topinkami z bílé veky. |