Mrkvové smaženky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvové smaženky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7196 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
0,5 kg | Mrkev kořen |
200 g | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 307kJ
3% Sacharidy 11 g
454% Tuky 340 g
5% Sodík 99 mg
9% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 150,7mg |
Draslík | 41,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvové smaženky postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nakrájíme na delší tenké řezy a osolíme je. |
2 | Po několika hodinách, až řezy zvlhnou, je posypeme moukou (přebytečnou mouku střepeme). |
3 | Mrkev namočíme do ušlehaného vejce a smažíme na pánvi. |