Vegetariánský řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vegetariánský řízek
Vegetariánský řízek
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7197 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Lilek |
50 g | Máslo čerstvé |
200 g | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 188,2mg |
Draslík | 182,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 158,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vegetariánský řízek postup přípravy receptu:
1 | Lilek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme asi 1 hodinu změknout. |
2 | Do kastrolu dáme máslo, nastrouhaný sýr, nahřejeme, přidáme vejce a necháme zhoustnout. |
3 | Plátky lilku osušíme, polovinu jich potřeme připravenou směsí, zbylé plátky přitiskneme a smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.