Maňas - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maňas
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 722 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Brambory |
1 hrst | Houby sušené |
250 g | Ječné kroupy |
1 špetka | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 hrst | Vepřové škvarky |
1 l | Voda pitná |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 30,5mg |
Draslík | 966,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 11,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Ječné kroupy, Pepř černý mletý, Vepřové škvarky, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maňas postup přípravy receptu:
1 | Důkladně vypereme kroupy a uvaříme je do poloměkka. |
2 | Oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky. |
3 | Sušené houby namočíme. Pak je dusíme na sádle a občas podléváme vodou, ve které jsme máčeli houby. |
4 | Promícháme vařené kroupy, syrové brambory a udušené houby, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, 2 hrsti škvarků a masový vývar. |
5 | Ve vymaštěném pekáčku a v předehřáté troubě pečeme dočervena. |