Pečené hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené hříbky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 7222 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
12 ks | Houby čerstvé |
20 g | Máslo čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 38,5mg |
Draslík | 462,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené hříbky postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu s víkem silně vymastíme máslem. |
2 | Hlavičky hříbků omyjeme, osušíme a vložíme do mísy semeníky nahoru. Osolíme, posypeme nasekanou petrželkou a cibulí. |
3 | Pod pokličkou pečeme asi 5 minut, přilijeme kyselou smetanu a pečeme celkem 20-30 minut. |
4 | Podáváme s bramborami. |
Poznámka
Použijeme pouze hlavičky z hříbků.