Hříbky po maďarsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbky po maďarsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7225 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,8 kg | Houby čerstvé |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 83,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hříbky po maďarsku postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme a nakrájíme na plátky. |
2 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, sůl, nasekanou petrželku a připravené houby. |
3 | Když šťáva vysmahne, přidáme mouku smíchanou se smetanou a krátce povaříme. |
Poznámka
Použijeme hřiby nebo žampiony.