Recept

Slávky na pivu a česneku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7226

Ingredience

2 kg Mušle slávky
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 855kJ
6% Sacharidy 20 g
15% Tuky 11 g
74% Sodík 1 g
106% Bílkoviny 60 g

Slávky na pivu a česneku postup přípravy receptu:

1

Slávky důkladně omyjeme a použijeme pouze neotevřené. Alobal přeložíme napůl, do středu rozložíme slávky, rohy fólie ohneme nahoru a poté mušle zalijeme pivem. Rohy alobalu přeložíme přes střed a vytvoříme balíček.

2

Grilujeme na venkovním grilu nad středně horkým uhlím 8-10min, dokud se skořápky neotevřou.

3

Rozevřeme alobal, posypeme je najemno nasekaným česnekem a petrželkou a cca po 1minutě odstavíme.

4

Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme. Použijeme pouze otevřené mušle.

Poznámka

Při přípravě uvnitř vložíme slávky do velké pánve, zalijeme pivem, zakryjeme poklicí a vaříme při střední teplotě cca 6minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept