Slávky na pivu a česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky na pivu a česneku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7226 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 kg | Mušle slávky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 312,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,5mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mušle slávky, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky na pivu a česneku postup přípravy receptu:
1 | Slávky důkladně omyjeme a použijeme pouze neotevřené. Alobal přeložíme napůl, do středu rozložíme slávky, rohy fólie ohneme nahoru a poté mušle zalijeme pivem. Rohy alobalu přeložíme přes střed a vytvoříme balíček. |
2 | Grilujeme na venkovním grilu nad středně horkým uhlím 8-10min, dokud se skořápky neotevřou. |
3 | Rozevřeme alobal, posypeme je najemno nasekaným česnekem a petrželkou a cca po 1minutě odstavíme. |
4 | Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme. Použijeme pouze otevřené mušle. |
Poznámka
Při přípravě uvnitř vložíme slávky do velké pánve, zalijeme pivem, zakryjeme poklicí a vaříme při střední teplotě cca 6minut.