Humr pečený v plamenech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humr pečený v plamenech
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7230 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
4 ks | Humr |
300 ml | Omáčka Aioli |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 4g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 22,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Humr mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka Aioli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Humr pečený v plamenech postup přípravy receptu:
1 | Celé uvařené humry grilujeme na venkovním grilu nad středně rozpáleným uhlím cca 5min po každé straně, dokud nejsou na dotyk horcí. |
2 | Poté rozbijeme krunýře a ihned podáváme s osminkami citronu a s aioli s pečeným česnekem. |
Poznámka
Aioli viz recept "Aioli s pečeným česnekem"