Pomazánka z uzené makrely a vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z uzené makrely a vejce
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7238 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Makrela uzená |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
150 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 991kJ
1% Sacharidy 4 g
60% Tuky 45 g
17% Sodík 344 mg
125% Bílkoviny 71 g
Uhlovodany | 329,2mg |
---|---|
Cholesterol | 291,8mg |
Draslík | 949,3mg |
Vláknina | 84,0mg |
Vitamín A | 546,2mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Makrela uzená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Petržel - nať, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z uzené makrely a vejce postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh smícháme s mlékem, nadrobno pokrájenou makrelou, vejcem uvařeným natvrdo, petrželkou a solí. |
Poznámka
Makrelu důkladně vykostíme a zbavíme kůže. Vejce předem uvaříme.