Angreštové suflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Angreštové suflé
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 724 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
500 g | Angrešt |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
200 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 špetka | Skořice mletá |
8 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 405,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 927,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Skořice mletá, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Angreštové suflé postup přípravy receptu:
1 | Nedozrálé angrešty uvaříme ve vodě a po scezení je propasírujeme přes síto. |
2 | Žloutky s cukrem a vanilkou ušleháme. Vmícháme kaši z angreštů, přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru, špetku skořice a zamícháme. Na závěr přidáme ušlehaný sníh z bílků. |
3 | Vlijeme do vymaštěné formy. Za mírné teploty pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. |
4 | Upečené posypeme moučkovým cukrem. |