Křupavá voňavá kachna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavá voňavá kachna
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7240 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 polévková lžíce | Balsamico ocet |
4 ks | Kachní prsa |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 413,9mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavá voňavá kachna postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsíčka nařízneme tak, že ostrým nožem uděláme do kůže úhlopříčné rovnoběžné zářezy ve vzdálenosti cca 1cm. Do mělké mísy nalijeme 5 lžic octa a vložíme maso kůží nahoru. Zakryté necháme marinovat při pokojové teplotě cca 20min. |
2 | Poté grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím nejprve 5min kůží dolů, otočíme a grilujeme dalších 8min pro střední propečení nebo 10min pro úplné propečení. Zakryjeme alobalem, necháme 5min odpočinout, nakrájíme na tenké plátky, ochutíme solí a pepřem, pokapeme zbylým octem a horké podáváme. |