Vaječná pomazánka s ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná pomazánka s ředkvičkami
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7244 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Ředkvička |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 516,4mg |
Draslík | 403,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná pomazánka s ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Utřeme do pěny máslo s uvařenými vychladlými žloutky, přimícháme bílý jogurt, ochutíme solí a pepřem. |
2 | Omyté ředkvičky (1 svazek) a uvařené bílky nastrouháme, nakrájíme najemno cibuli a smícháme s připravenou směsí. |
3 | Necháme chvilku v lednici a pak podáváme na namazaném pečivu. |