Vaječná pomazánka pikantní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná pomazánka pikantní
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7245 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
100 g | Omáčka tatarská |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 525,7mg |
Draslík | 212,0mg |
Vláknina | 588,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka tatarská, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná pomazánka pikantní postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme vejce natvrdo, po zchladnutí oloupeme a nastrouháme nahrubo. |
2 | Přidáme tatarskou omáčku, utřený česnek, dle chuti osolíme. |
3 | Vše řádně promícháme. |
4 | Pomazánku podáváme namazanou na pečivu a posypeme nasekanou petrželkou. |